Barentssekretariatets nye fjes

Marit, Jenny og Ida

Rådgiver Marit Egholm Jacobsen (t.v.), næringsrådgiver Jenny Mikkelsen Spring og urfolksrådgiver Ida Holm Hansen begynner i Barentssekretariatet denne våren. (Foto: Michael Miller)

Fra mai er størrelsen på staben ved Barentssekretariatet tilbake til normalen, når Marit Jacobsen, Jenny Mikkelsen Spring og Ida Holm Hansen er på plass som rådgivere ved kontoret i Kirkenes. 

­­

Barentssekretariatet har vært gjennom en omfattende ansettelsesprosess de siste måneden og denne uka var endelig hele den nye staben samlet i Kirkenes. 

Fra 1. mai begynner Marit Egholm Jacobsen fra Rælingen i stillingen som rådgiver. Hun kjenner regionen godt, blant annet fra sine mange år ved konsulatet i Murmansk hvor hun var leder for visumavdelingen. Hun kommer nå fra stillingen som seniorrådgiver ved Utlendingsdirektoratet. 

I slutten av april begynner Ida Holm Hansen i stillingen som urfolksrådgiver, og blir kastet rett i arbeidsoppgavene med gjennomføringen av den første urfolksummiten som skal holdes i Moskva den 29. april. Ida er opprinnelig fra Kjøllefjord, men har bodd i Tromsø de siste årene der hun har jobbet for Nergård Seafood med ansvaret for det Øst-Europeiske markedet. 

1. juni begynner den tredje jenta ved Barentssekretariatet og da er det Jenny Mikkelsen Spring som tar over stillingen som næringsrådgiver. Jenny er lokal og oppvokst i Kirkenes, hvor hun også bor og jobber i dag. 

De tre jentene er plukket ut blant hele 164 søkere på de tre stillingene. Alle de nyansatte snakker russisk og har jobbet med Russland innenfor en rekke fagfelter. 

- Det er utrolig moro at vi har kunnet plukke de beste kandidatene blant så mange søkere. Med Marit, Ida og Jenny får vi inn en bred og mangfoldig russlandskompetanse, som vi her på kontoret, og ikke minst alle prosjektsøkerne i Nord-Norge og Nordvest-Russland, vil kunne nyte godt av, sier sekretariatsleder Lars Georg Fordal.

Barentssekretariatets stab. 

Staben ved Barentssekretariatet 2017

 

­­