Sees vi i sommer?

Når Barentssekretariatet reiser på prosjektoppfølging og andre turer i sommer, er planen å spise is med så mange nye og gamle prosjektsøkere som vi klarer.

Published 15. июня 2021

Dette er kanskje ikke tiden for å spikre planer i stein, men vi begynner å ane konturene av en strålende sommer i Barentsregionen. Mens fjorårets sommer nærmest ble avlyst, ser vi at en rekke spennende arrangementer og aktiviteter står på programmet for sommeren 2021.

Vi krysser fingre og tær for lave smittetall i hele regionen, og satser på å besøke flere plasser i sommer.

Planen er å møte så mange barentsvenner som mulig mens vi er på tur, ikke minst potensielle nye søkere som har lyst til å starte et barentsprosjekt.

På festspillene i Nord-Norge skal vi ta tampen på Barents-kulturlivet.
Harstad første stopp

I løpet av sommeren skal vi fortløpende oppdatere om reiseplanene til våre rådgivere og saksbehandlere på sosiale medier, slik at vi kan avtale iskrem og prat med folk som ønsker det, der vi er.

Ellers er vi jo som alltid tilgjengelige på telefon og digitalt - sett bort fra når vi er på ferie, da.

Første sted vi besøker blir Harstad og Festspillene i Nord-Norge, hvor vi skal snakke med ildsjelene som driver kulturlivet i Barentsregionen frem. Dette skal kulminere i en direktesending på sosiale medier.

Hvis du er interessert i kultur i nord og lurer på hvordan du kan igangsette ditt eget prosjekt, bør du følge med på vår Facebook-side på kvelden mandag 21. juni.

Etter Harstad går turen videre til Mo i Rana.

Vil treffe gamle og nye venner

Vi har lært mye av pandemien: Ikke minst hvordan man holder vennskapet varmt på Teams, Zoom, Whereby, Google Meet, Skype og diverse digitale flater. Samtidig har vi savnet å treffe folk, spesielt nye personer som har ideer til samarbeidsprosjekter som de ønsker å gjennomføre.

Nå går det endelig mot lysere tider. Når grensen til Russland etter hvert åpner igjen, håper vi at mange vil realisere sine planene om nye reiser og samarbeidsprosjekter mellom Norge og Russland – og vi står klare til å hjelpe.

Barentssekretariatet er en vennlig og hjelpsom organisasjon. Ikke nøl med å ta kontakt!

Et godt barentsprosjekt begynner med deg!