Finske studenter på Barentsjakt

Finske studenter på besøk hos Barentssekretariatet fikk leke med Barentspilotene i et foredrag helt utenom det vanlige.

Rovaniemistudenter fikk leke Ninja Scroll da de besøkte Barentssekretariatet

Denne uken var 35 studenter fra Rovaniemi University of Applied Sciences på besøk hos Barentssekreteriatet. Studiet er internasjonalt med studenter fra hele Europa. Grunnen til at de kom til Barentssekretariatet er et kurs de har i internasjonalt samarbeid.

Barentspilotene Anne Figenschou og Per Kristian Bergmo ønsket i sitt foredrag å vise dem hvordan man skal gjøre Barentsregionen til et bedre sted å være.

- Det er så mye spennende som foregår her i Barentsregionen, og vi ønsker å gjøre ungdom i regionen oppmerksom på alle de mulighetene som ligger rett foran nesa på dem, sier Figenschou.

Ninja scroll#1489912

Post-it lapper er en viktig del av Barentspilotenes opplegg for å nå ut til Barentsungdom.

Barentspilotenes drar rundt på videregående og ungdomsskoler i Nord-Norge og forteller om hva Barentssekreteriatet er og hva som finnes i Barentsregionen. Det spesielle er at foredraget til Barentspilotene er noe helt utenom det vanlige.

De starter ofte med en lek som heter Ninja scroll. Noen av studentene var litt skeptiske i starten, men til slutt så det ut som om alle storkoste seg.

- Dette er en del av vår filosofi om hvordan et foredrag skal holdes, fordi man får rørt litt på seg og da blir alle mye mer konsentrert, sier Bergmo.

Selve presentasjonen deres er kort og handler om hvordan man kan gjøre Barentsregionen til et bedre sted å være og hvordan man kan forbedre det internasjonale samarbeidet.

Da var det på tide med et Post-it plakat prosjekt, som går ut på at alle skal skrive 5 ting, en på hver lapp om et spesielt emne som de får utdelt av Anne og Per Kristian. Emnene var: good things about Barents, things that make you happy og good things about your country. Nesten ingen av svarene var de samme. Anne var litt nervøs før forelesningen fordi de aldri hadde hatt det på engelsk før, og fordi denne gangen kom de til oss ikke motsatt.

- Fantastisk gjeng#1489913

Studentene fra Rovaniemi var storfornøyd med oppholdet ved Barentssekretariatet.

Etterpå avrundet Barentspilotene med en siste lek, som heter jeger og beskytter. Det går ut på at alle skal velge seg ut en jeger og en beskytter, og meningen er at man alltid skal ha sin beskytter mellom seg og jegeren. Men ingen, unntatt du selv vet hvem som er din jeger og beskytter.

- De var et helt fantastisk publikum, sier Figenschou.

Etter besøket her dro studentene videre til Murmansk hvor de skal lære mer om internasjonalt samarbeid.