Riddu Nuorat 2019/Russland til Riddu 2019

Applicant
Riddu Riddu Festivála
Troms
Partner
Sami Nurash
Murmansk
Prosjekt størrelse
450 000 NOK
Prosjekttype
Urfolk
Prosjektstart dato

Number of participants in the project

Project total
60
Russian
20
Norwegian
22
Young
35(Norwegian and Russian)

­­

RIDDU NUORAT 2019 arrangeres i Olmmáivággi/Manndalen i perioden 10. - 14. juli 2019 og arrangeres parallelt med den internasjonale urfolksfestivalen Riddu Riđđu Festivála.

­­

Riddu Riđđu inviterer urfolksungdommer i aldersgruppen 13-25 år til å delta på Riddu Nuorat, fire dager med workshops, samtaler og aktiviteter. Lær deg å lage protestkunst, lær deg en joik, møt urfolksungdommer fra hele verden for å utveksle kultur og lære av hverandre!

Gjennom Riddu Nuorat ønsker Riddu Riđđu å gi urfolksungdommer en trygg møteplass med basis i egen kultur. I løpet av oppholdet vil de ha kurs og samtaler med urfolkskunstnere, -aktivister og -ledere som skal gi ungdommene verktøy for å finne trygghet i sin identitet, lære seg ulike urfolks sang- og dansetradisjoner samt å kunne påvirke sine egne liv og hverdag.

RUSSLAND TIL RIDDU: Russland til Riddu er et av Riddu Riđđus viktigste satsningsområder. I løpet av festivaldagene 10.-14. juli vil urfolk fra Russland være representert på mange programområder. Et av dem er Riddu Siida, festivalens mingleområde som lar urfolk presentere seg selv og sin kultur gjennom å ønske publikum velkommen inn i sine hjem på festivalområdet. I tillegg vil noen fra delegasjonen holde forestilling på Riddu Riđđus barnefestival, og drive formidling til ungdomsprogrammet Nuorat om situasjonen for urfolk i Russland.