The Barents Heroes

Barentssekretariatet ønsker å hylle de mange heltene som løfter frem det norsk russiske samarbeidet.

Alle prosjekter er avhengig av at noen står frem og gir det lille ekstra for å få til et godt norsk-russisk samarbeid. Derfor har vi laget en portrettserie som vi kaller Barents Heroes hvor vi hyller disse heltene. 

­­

En Barents Hero kan være en prosjektleder som kan ha stått på i årevis for å løfte frem prosjektsamarbeid. Det kan være en person som viser fremragende prestasjoner innen sin aktivitet og dermed bidrar til å skape oppmerksomhet rundt Barentssamarbeidet. Eller det kan rett og slett være en trofast sliter som står på for å skape gode relasjoner på tvers av grensene i nord. 

Under finner du de ulike videoene som er produsert siden starten, og flere skal det bli:

Viking bilberging til Murmansk
Viking tok turen til Murmansk for å vise hvordan de arbeider for sikkerhet på veiene. Russerne er imponert, og det er vi også! Hurra for grensesamarbeid og tryggere veier.

Barents Winter Games 2018 - Luleå
Three amazing days in Luleå have come to an end. Get a glimpse of the sport enthusiasm and arctic spirit from Barents Winter Games 2018.

 


Norsk-Russisk skole i Murmansk
Vi har møtt Trygve Bakkehaug som går på videregående i Murmansk! Se hvordan han har det her. Les mer om hans skoleår i Murmansk i denne artikkelen. 

Norsk-russisk skole i Murmansk

Vi har møtt Trygve Bakkehaug som går på videregående i Murmansk! 🤓📚🇷🇺 Se hvordan han har det her. Om du ønsker å se Trygves tips til nye sjåfører i Russland er det bare å trykke på lenken her 🚙👉🏼https://barents.no/nb/nyheter/2018/trygve-tar-videregaende-i-russland

Posted by Barentssekretariatet on Wednesday, February 7, 2018

 


Trygves kjøreskole for Russland
Trygve Bakkehaug er elev ved Norsk-Russisk skole i Murmansk. Han har flere tips til nordmenn som skal begi seg ut på russiske veier. Se videoen fra da vi ble med på hans skolevei.

 


Barentsstevnet i svømming
Barentsstevnet er en av få anledninger hvor norske svømmere får bryne seg mot gode russiske og finske motstandere. Arrangør er Kirkenes Svømmeklubb. Se videoen fra konkurransehelga.

Barentsstevnet

Barentsstevnet er en av få anledninger hvor norske svømmere får bryne seg mot gode russiske og finske motstandere 🏊🏽‍♂️💦 Sammen med - Kirkenes Svømmeklubb Se videoen fra konkurransehelga 🙌🏼

Posted by Barentssekretariatet on Tuesday, January 30, 2018

 


Trine Gustavsen
Barel er en norsk bedrift som har fått til et unikt samarbeid med Russland. Vi har besøkt dem i Kirkenes og Murmansk. 

Barel og BR. Electronics

Barel er en norsk bedrift som har fått til et unikt samarbeid med Russland 🙌🏼 Vi har besøkt dem i Kirkenes og Murmansk 👇🏽 Sammen med - Jenny Mikkelsen og Trine Gustavsen

Posted by Barentssekretariatet on Wednesday, December 20, 2017

 


William Sjøstrand
Norske Puckers reiser ofte til Russland for både trening og kamp. Se det forrige møtet mellom grensas hockeyspillere fra da de var i Zapoljarnyj.

 

Norsk-russisk hockeyturnering

Norske Puckers reiser ofte til Russland for både trening og kamp 🏒 Se det forrige møtet mellom grensas hockeyspillere fra da de var i Zapoljarnyj 👇🏽

Posted by Barentssekretariatet on Tuesday, December 12, 2017

 


Bernhard Mohr
Forfatter Bernhard Mohr ble overrasket over hvor russisk Kirkenes er da han besøkte byen for første gang denne uken. Russlandseksperten har aldri vært i Nordvest-Russland så vi tok han med til Storskog for en titt på Norges eneste grenseovergang med Russland. Følg linken under dersom du ønsker å se opptak av hele onsdagens bokprat om hans nye bok "Hvorfor stemmer russerne på Putin?"

 

På grensen med Bernhard Mohr

Forfatter Bernhard Mohr ble overrasket over hvor russisk Kirkenes er da han besøkte byen for første gang denne uken. Russlandseksperten har aldri vært i Nordvest-Russland så vi tok han med til Storskog for en titt på Norges eneste grenseovergang med Russland. Følg linken under dersom du ønsker å se opptak av hele onsdagens bokprat om hans nye bok "Hvorfor stemmer russerne på Putin?" https://youtu.be/gjm0XACxRi8

Posted by Barentssekretariatet on Friday, December 1, 2017

 


Karstein Kristiansen
I 20 år levde Aleksander Ordin utenfor arbeidslivet. Redningen ble et norsk-russisk prosjekt for russiske med nedsatt funksjonsevne. 

Spatex

Aleksander «Sasha» Ordin fra Murmansk har cerebral parese og slet med å få jobb. Men et norsk-russisk Barentsprosjekt endret livet hans. Se videoen om du vil lære om Frelsesarmeens nye Fretex i Murmansk, Спатекс. Se hvordan Ordin fikk ny selvtillit og ny jobb! ✌🏽 Les mer her: https://barents.no/nb/nyheter/2017/barentssamarbeid-hjalp-ordin-inn-i-arbeidslivet

Posted by Barentssekretariatet on Friday, November 17, 2017

 


Galina Mikhailovna Bonina
Som 5-åring ble hun offer for en krigsforbrytelse. Galina Mikhailovna Bonina overlevde beleiringen av Leningrad, og er en av få som fremdeles kan fortelle om de vonde minnene. Les artikkelen om Galinas historie. 

Blokadebarna

Som 5-åring ble hun offer for en krigsforbrytelse. Galina Mikhailovna Bonina overlevde beleiringen av Leningrad, og er en av få som fremdeles kan fortelle om de vonde minnene. Se videoen under, og les resten av intervjuet om "Blokadebarna" på: https://barents.no/nb/nyheter/2017/barna-som-overlevde-blokaden

Posted by Barentssekretariatet on Sunday, November 5, 2017

 


Gunhild Schmidt
Norsk-Russisk vennskapsforening varmer barentshjertet vårt! 
NoRu består av nordmenn og russere som ønsker å lære mer om hverandre. Foreningen har eksistert siden før andre verdenskrig! Se begrunnelsen til hvorfor gjengen trives i hverandres selskap i videoen under. 

Norsk-russisk vennskapsforening

Norsk-Russisk vennskapsforening varmer barentshjertet vårt! 😍 NoRu består av nordmenn og russere som ønsker å lære mer om hverandre. Foreningen har eksistert siden før andre verdenskrig! Se begrunnelsen til hvorfor gjengen trives i hverandres selskap i videoen under 👏🏼

Posted by Barentssekretariatet on Friday, November 3, 2017

 


Willy Bangsund
Er det mulig å skape brytere i verdensklasse i en norsk småby? Flere av innbyggerne i Barentsregionen har for lengst sluttet å se sørover når de vil satse på idretten. Les artikkelen om Willy. 

 

Barentssamarbeidet skaper brytemestere

Willy Bangsund ❤️ bryting. Barentssekretariatet ❤️ ildsjeler. Om du liker videoen og vil se mer av historien til Kirkenes Atletklubb kan du se fullversjonen her: https://barents.no/nb/nyheter/2017/barentssamarbeidet-som-skapte-brytemestere

Posted by Barentssekretariatet on Friday, October 27, 2017

 


Peacepainting in Murmansk
Fem norske kunstnere fra stiftelsen Peacepainting holdt malekurs på russisk kunstskole i Murmansk. La deg imponere over flinke og reflekterte unge kunstnere som maler fred!
Пятеро норвежских художников провели в Мурманске курс по рисованию в рамках проекта "Peacepainting" ("Рисуя мир"). Талантливые и вдумчивые юные художники, рисующие мир, вызывают восхищение!
Five Norwegian artists from the Peacepainting Foundation held a painting course at the Russian Art School in Murmansk. Take a look at the impressive and reflected young artists while they are painting peace!

Peacepainting in Murmansk

Fem norske kunstnere fra stiftelsen Peacepainting holdt malekurs på russisk kunstskole i Murmansk 🎨La deg imponere over flinke og reflekterte unge kunstnere som maler fred! Пятеро норвежских художников провели в Мурманске курс по рисованию в рамках проекта "Peacepainting" ("Рисуя мир"). Талантливые и вдумчивые юные художники, рисующие мир, вызывают восхищение! Five Norwegian artists from the Peacepainting Foundation held a painting course at the Russian Art School in Murmansk. Take a look at the impressive and reflected young artists while they are painting peace!

Posted by Barentssekretariatet on Tuesday, October 10, 2017

 


Kystbyen Teriberka
Teriberka er preget av at tjenestene innbyggerne en gang levde av er flyttet til andre steder, og krisen etter Sovjetunionens fall. Vi har besøkt restene av den tidligere travle kystbyen.
Se også: Reisebrev fra Teriberka

 


Øyvind Nordsletten
Da tidligere ambassadør til Russland, Øyvind Nordsletten, var stasjonert på grensa var jobben hans å sprenge brua ved Elvenes i tilfelle russisk innvasjon. Når den nye brua, og siste bit av E105, åpner i dag handler det om å markere tilknytningen mellom Norge og Russland. I dag står et årelangt infrastrukturprosjekt i Barentsregionen helt ferdig. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og hans russiske kollega, vise-transportminister Sergej Aristov står for den høytidelige åpningen.  
Gratulerer med ny vei, tunnell og bro!

Da tidligere ambassadør til Russland, Øyvind Nordsletten, var stasjonert på grensa var jobben hans å sprenge brua ved Elvenes i tilfelle russisk innvasjon. Når den nye brua, og siste bit av E105, åpner i dag handler det om å markere tilknytningen mellom Norge og Russland. I dag står et årelangt infrastrukturprosjekt i Barentsregionen helt ferdig. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og hans russiske kollega, vise-transportminister Sergej Aristov står for den høytidelige åpningen. 🎉💥🎈🎊 Gratulerer med ny vei, tunnell og bro!

Posted by Barentssekretariatet on Friday, September 29, 2017

 


Barents Entrepreneurs
Who is the future of The Barents Region? We met 45 dedicated entrepreneurs. Watch the video, and maybe you get inspired to find a business idea of your own? 

Barents entrepreneurs

Who is the future of The Barents Region? We met 45 dedicated entrepreneurs 🙌🏼 Watch the video, and maybe you get inspired to find a business idea of your own? Read more about the workshop they had here: https://barents.no/en/news/2017/awesome-innovation-weekend

Posted by Barentssekretariatet on Tuesday, September 26, 2017

 


Barents Pride
Rundt 200 personer deltok i det første Pride noen gang arrangert i Kirkenes! Aktivt medborgerskap og deltagelse utgjør grunnlaget for folk-til-folk samarbeidet i Barentsregionen. Stor takk til FRI Troms og alle bak historiens første Barentspride, de gjør en viktig jobb ved å fremme menneskerettigheter og likeverd, og de bidrar spesielt til å fremme interessene til LHBTi-grupper i Norge.

https://www.facebook.com/barents/videos/1871743912842974/

 


Judo Thea
Thea Lillegaard kjemper alene for Norges ære i Judo under Barents Games 2017! Men først må hun gå ned 500 gram, og vinne mot tre russere

 

Minidokumentar om JudoThea

Thea Lillegaard kjemper alene for Norges ære i Judo under Barents Games 2017! Men først må hun gå ned 500 gram, og vinne mot tre russere 💪🏽 Se vår minidokumentar om judoutøveren! 🇸🇪🇫🇮🇷🇺🇳🇴

Posted by Barentssekretariatet on Sunday, September 3, 2017

 


Trampett and Tumbling på Barents Games
Kunne du tenkt deg å prøve Trampett & Tumbling? Det konkurrerer Iver Seljeseth i under Barents Summer Games 2017!

 

Trampett & Tumbling på Barents Games

Kunne du tenkt deg å prøve Trampett & Tumbling? Det konkurrerer Iver Seljeseth i under Barents Summer Games 2017! 🤸🏼‍♂️🏅 Les mer: https://barents.no/nb/nyheter/2017/klart-arets-storste-barentsfest

Posted by Barentssekretariatet on Saturday, September 2, 2017

 


Polina Ponomareva - Barents Games
Polina Ponomareva ønsker å finne ut om Barents Games fjerner fordommer.  

Tror Barents Games fjerner fordommer

Polina Ponomareva ønsker å finne ut om Barents Games fjerner fordommer 🇷🇺🇳🇴🇫🇮🇸🇪 Les mer om Barents Games her: https://barents.no/…/n…/2017/klart-arets-storste-barentsfest

Posted by Barentssekretariatet on Friday, September 1, 2017

­­

 


Festivalkoret Varangerfestivalen
«Koret viser at til tross for hva som skjer rundt i verden klarer vi å samarbeide over grensen for å lage kulturelle opplevelser, og så får storpolitikken bare holde på som de vil» sier festivalsjef, Robert Lundgren. Hør og se det norsk-russiske korets opptreden under åpningen av Varangerfestivalen 2017!

Festivalkoret

«Koret viser at til tross for hva som skjer rundt i verden klarer vi å samarbeide over grensen for å lage kulturelle opplevelser, og så får storpolitikken bare holde på som de vil» sier festivalsjef, Robert Lundgren. Hør og se det norsk-russiske korets opptreden under åpningen av Varangerfestivalen 2017! 🎼😍👌🏼 Les mer om korets planer for morgendagen i Vadsø Kirke. http://barents.no/nb/nyheter/2017/dette-blir-en-stapels-opplevelse

Posted by Barentssekretariatet on Friday, August 11, 2017