Interessen for russisk tok Julie til Kirkenes

Sommervikar Julie Næsheim har katalogisert over 1300 Barentsprosjekter sommeren 2017

Sommervikar Julie har dykket dypt i arkivene denne sommeren. Om ikke lenge kan alle søke fritt i alle gamle Barentsprosjekter via barents.no.

­­

Etter 6 uker og over 1300 katalogførte Barentsprosjekter er sommervikar Julie Næsheim på vei sørover og snart mot vest. I sommer har hun sørget for at flere år med Barentsprosjekter snart blir søkbare på sekretariatets nettsider. Arbeidet er en viktig del av å kvalitetssikre prosjektbehandlingen ved kontoret og snart vil det være mulig å hente ut ny statistikk fra 25 år med prosjekter i Barentsregionen.

Julie har allerede stiftet et godt bekjentskap med regionen. I vinter hospiterte hun i Arkhangelsk og jobbet med Barentssekretariatets kolleger der. Her ble hun godt kjent med russisk språk, kultur og samfunnsliv. Oppholdet var en del av masteroppgaven hun skriver for Universitetet i Oslo om det norsk-russiske samarbeidet i Barentsregionen..Julie har studert russisk siden hun fikk tilbud om å lære språket på videregående.

Etter en kort ferie reiser Julie snart i Helge Ingstads fotspor, i vesterled til Canada og New Foundland. Her skal hun bo med kjæresten og skrive masteroppgaven sin ferdig. Vi ba Julie ta bilde av tre ting hun kommer til å huske spesielt godt med Kirkenes og som hun tror hun kommer til å vise til svigerfamilien i Canada:
 

  1. Sjømannsklubben.

«Jeg synes dette bygget representerer havneområdet i Kirkenes godt. Det er både litt røft og vakkert på samme tid»












 

  1. Midnattssolen.

«Utsikten fra Thon-hotellet og utover fjorden er fantastisk i midnattsol».

 

  1. Veiskiltene

«De russiske veiskiltene symboliserer nærheten til Russland, det multikulturelle og forteller om Kirkenes som en internasjonal by"

­­